Dag van de arbeid

De laatste twee weken van april heb ik moeite om aan de arbeid te gaan. Ik weet wat ik moet doen, ik heb het er over, ik denk er over na. Ik zie het plaatje van het eindresultaat voor mij, echter er komt niets concreets uit mijn handen wat daadwerkelijk bijdraagt aan dat eindplaatje. Ergens zit een ‘blokkade’, een (onbewuste) gedachte die voor weerstand zorgt. Gecombineerd met ‘vlucht’gedrag wat de actiemodus ondermijnt, zette dat de afgelopen paar dagen geen zoden aan de dijk. Het besef dat ik kies om ‘niets’ te doen, zorgt voor een schuld gevoel.

Thuis werken lijkt ideaal. Alle faciliteiten zijn aanwezig; tafel, laptop, thee, toilet, internet, eten. En daar is elke keer weer ‘de afleiding’. Is het gebrek aan discipline? Motivatie? Of onzekerheid of wat ik wil doen wel datgene is waar andere op zitten te wachten. Als kenniswerker ben je met ‘vanalles-en-nog-wat-bezig’. Maar wat doe je nu precies, concreet? Hoe laat ik dat zien?

Anyway, ik ben er klaar mee. Met dat schuldgevoel (zijn gedachtes ;o) Ik ben er klaar mee. Met die weerstand (duurt langer dan datgene daadwerkelijk te doen ;o) Ik ben er klaar mee. Om het er alleen maar over te hebben (gewoon dingen doen, dus ;o)

Gisteren, maandag 30 april, was de dag van de ontspanning. Vooruit dat ‘gunde’ ik mijzelf nog. En vandaag, de dag van de arbeid, arbeid verricht.

Mijn huis uit. Een werkplek waar alle faciliteiten zijn die ik thuis ook heb. Vandaag is dat Seats 2 Meet Strijp S, Eindhoven.

Samen werken met iemand. Samen naast elkaar werken of samen met iemand werken. Vandaag was dat beide en met Tim Bertens.

En ‘gewoon’ beginnen. Energie begint te stromen. Ideeën en gedachten worden concreet (hé, toch nuttig geweest om ergens over na te denken toen ik ‘niets’ aan het doen was, weg schuldgevoel ;o) Mijn acties leveren resultaat op en dat resultaat geeft een goed gevoel. Ongeacht hoe ik mij voelde op het moment dat ik begon aan die actie.

Om dan thuis te komen, een huisgenoot vraagt of je mee-eet, je nog een rondje hardloopt, fijn in de laatste zonnestralen van de dag een awesome idee krijgt (hé, weer die ontspanning ;o , en kom ik op een ander moment op terug)

Des-al-wel-te-plus, de les voor vandaag, en de kracht zit hem in de herhaling. Ik weet dat ik het weet, er naar leven is de uitdaging ;o)
– er op uit, onderweg zijn, ergens anders werken.
– samen met of naast iemand werken.
– letterlijk en figuurlijk in beweging zijn om uit je hoofd te komen , zodat je helder hebt wat je doet, voor wie, en waarom.
– een spelletje maken van de dingen die je doet (kom ik op een ander moment op terug)
– dat ik met hele toffe dingen bezig ben. (kom ik op een ander moment op terug)

– loslaten, de wereld vergaat niet als ik het vandaag niet af heb.

Voor diegene die wil om een keer samen naast of met elkaar te werken, geef mij een seintje, prikken we een datum en een toffe locatie.

Enthousiaste groet

Jacob

#lifedesign #persoonlijk #movefulness #lichtondernemen #leilea #learning #leisure #ontspanning #nostress #Bewust #Actief #Samen #Nu #Ooit #practicewhatyoupreach

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: