Ontspannen

IMG_20170706_095746 ‘Niets doen’ zonder je daar schuldig over te voelen.
Dat is een grote uitdaging. Voor vele onder jullie en zeker ook voor mij. Rustig aan doen, even totaal iets anders doen wat je ‘normaal’ doet. Goed voor jezelf zorgen. Zowel fysiek als mentaal. Voor mij betekent dat sporten, op mijn eten letten en genoeg slapen. Wat ik geleerd heb is om onderweg te genieten van alles waar ik actief mee ben. En het belangrijkste is om bewust stil te staan, letterlijk en figuurlijk. Voor mijzelf heb ik in kaart gebracht waar ik mijn ontspanning van krijg door iets passief of actiefs toe doen. Daarnaast heb ik gekeken of dat op mentaal of fysiek gebied is. Ik ben gaan wandelen, hardlopen, lezen, boulderen en mediteren. En soms trakteer ik mijzelf op een massage (klik hier als je wil weten waar ;o), een dubbel klapper want je ontspant zowel op fysiek als op mentaal gebied.

Je schuldig voelen wanneer je ‘niets aan het doen’ bent. Stop er mee. Het levert niets op. Wat helpt is dat je weet welke dingen jij bewust kiest om niets te doen, omdat deze ook bijdragen aan datgene waar jij naar toe wil. Hoe? Door je eigen leven vorm te geven, keuzes maken, veranderingen aan te gaan met hele kleine stapjes en genieten van de succesjes door het leven te vieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: