YOGHURT

Het is een zaterdag middag, lunchtijd. Ik loop een beetje doelloos langs de schappen. Mijn ogen bekijken de belegde broodjes, de veel te zoeten koeken en die driehoekige broodjes. Waarvan ik nog steeds niet snap dat ze nog verkocht worden. Het zal wel aan mijn smaakpupillen liggen. Ik loop voor de tweede keer langs de koeling. De yoghurtjes sla ik over, heb ik vanochtend al op. De voorverpakte salades nodigen mij niet uit om tot consumeren over te gaan. Ik sta bij de snel kassa’s om mij heen te kijken en te dubben wat ik nu eens zal gaan eten, als ik hem zie. Hij heeft een lange zwarte jas aan en zit op z’n hurken voor de koeling. Net voor het moment dat hij een pak yoghurt wil pakken om het zo onder zijn jas te stoppen zie ik hem en wat hij van plan is. Hij ziet mij en weet dat ik weet wat hij van plan is. Of eigenlijk van plan was. Ongemakkelijk staat hij op en blijkt hij voor de koeling staan alsof hij niet weet wat te kiezen. Tegelijkertijd scannen we de winkel af of iemand anders het gezien heeft. Het personeel in ieder geval niet. Ik kijk hem aan met een glimlach. Hij glimlacht ongemakkelijk terug. Beschaamd en betrapt. Hij loopt weg. De winkel uit. Ik sta het tafereel nog eens te bekijken, twee pakken yoghurt die half uit de koeling liggen en de glazen deur open. Waarom een pak anderhalve liter yoghurt? Vraag ik mij af. Inmiddels is een medewerker de koeling met de pakken yoghurt aan het opruimen. Ik kijk naar buiten & roep: “hé dude!” en loop tegelijkertijd naar de koeling. Ik neem een pak yoghurt, houd deze omhoog en gebaar: ‘Deze doen?’ Ik loop door naar de zelfscan kassa. De man staat inmiddels naast mij. In een paar seconden reken ik af en overhandig hem het pak yoghurt: een licht groen pak met half volle yoghurt mild. Hij kijkt mij aan zegt ‘dank je wel. Ervoor betalen is beter.” en loopt weg. Ik grinnik. Ik pak een flesje water & een belegde krenten bol, met kaas. Na afgerekend te hebben ga ik verder met mijn reis naar huis.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: